Aangepaste route én geneutraliseerde start van de 10 km

De route van de 10km van de AMC Loop is dit jaar nieuw. Er zal voor de 10 km een aparte startceremonie zijn; a la de Tour de France met de eerste 500 meter geneutraliseerd. Dat wil zeggen: De lopers vertrekken in parade vanaf start/finish en blijven 500 meter achter de auto van de organisatie tot aan de startmatten na 500 meter parcours. Dit omdat de route totaal 10,5 km is en op deze manier bij aankomst terug op start/finish je ‘’echte’’ 10 kilometer tijd wordt geregistreerd. Iedereen start dus vanaf start/finish en blijft achter onze jurywagen. Vanaf de startmatten die je na 500 meter met een vliegende start passeert gaat je tijd ‘’lopen’’. Veel plezier en succes

De AMC Loop 2018 omvat drie afstanden:

  • Kinderloop: De AMC Kinderloop is 1,2 km lang en gaat al sinds 2014 door het AMC . Dit jaar gaan de kinderen ook over het ‘’Voetenplein’’ het centrale hart van het ziekenhuis . Na de start lopen de kinderen richting  het AMC Sportcentrum, na 2 x rechtsaf gaan ze via parkeerterrein P4 richting de faculteitsingang. Na een rondje door het AMC gaan de jonge helden en heldinnen vervolgens via de andere deur van de faculteitsingang terug richting finish. Daar wachten de welverdiende medaille en flesje water.
  • 5 kilometer: Het 5 km parcours is licht gewijzigd ten opzichte van eerdere jaren. De 5km gaat sinds 2015 door het AMC. Vanaf de start gaan de lopers richting het metrostation. Over het befaamde houten AMC-bruggetje vervolgens door het groen rechtsaf richting Abcoude. Na opnieuw 2 x rechtsaf zijn de lopers aan de achterzijde van de HvA. Vanaf daar maken de lopers zich klaar voor hun tweede passage over start finish en de entree naar het AMC.  Na de passage door het AMC maken de lopers een lange lus linksom het ziekenhuis om uiteindelijk voor de tweede keer het houten bruggetje te ‘’nemen’’ en te finishen. Medaille en flesje water staan klaar voor alle finishers.
  • 10 kilometer: De 10 km laat de lopers genieten van de Gaasperplas, onderdeel van het groenste stadsdeel van Amsterdam. Na een aanlooplus rondom de HvA gaan dit jaar ook de lopers van de 10 km door het AMC. Na die unieke passage gaan de lopers onder het metrostation door richting het  Gaasperpark waar na ca. 4 km en na ca. 8 km een waterpost is. Ook de 10 km lopers nemen het AMC-bruggetje en kunnen zich opmaken voor de sfeervolle binnenkomst  en finish van de AMC Loop, compleet met medaille en flesje water.

Onderweg

Op het parcours van iedere afstand staan pijlborden en  kilometeraanduidingen. Vele vrijwilligers zorgen samen met gediplomeerde verkeersregelaars en EHBO-ers voor een veilig verloop van de AMC Loop.

Op het 10 kilometertraject vind je rond het 5 km-punt een waterpost, net als bij de finish.

Routekaarten